Als tegenstelling op de grafische, creatieve vakken krijgen wij ook technische vakken. Wij kregen het tweede kwartiel van het schooljaar 2006-2007 het vak "visueel programmeren", dat door de studenten ook wel "lego" wordt genoemd. Dit vak bestond eruit dat we een lego-robot, van de lego mindstorms serie, moesten programmeren dat deze op zichzelf door een doolhof heen kon komen.

Een robot weet zelf niks dus je moest alles programmeren, dit was soms heel vervelend want als je een klein ding fout had gedaan betekende dat vaak dat de robot helemaal niet deed wat er van hem gevraagd werd. Maar na vele lange uren en behoorlijk wat stress is het uiteindelijk toch gelukt om de robot te krijgen waar ik hem hebben wilde.

Helaas had ik, op de dag dat het me eindelijk was gelukt om de robot te krijgen waar hij moest, geen fotocamera meegenomen, dus ik heb helaas geen foto van de robot kunnen nemen.
Ik heb echter wel een screenshot van het programma genomen dat een beetje een beeld geeft hoe het programmeren in elkaar zit.

Screenshot van de code